Buddy's binnen U-turn

Binnen U-turn maken we al een aantal jaren gebruik van een buddysysteem. Dit houdt in dat ieder nieuw lid aan een buddy wordt gekoppeld, om zo een aanknopingspunt binnen de vereniging te hebben. Ieder nieuw lid wordt sinds het jaar 2022-2023 aan zowel een ander nieuw lid als aan een ouder lid gekoppeld. Zo heb je op twee manieren aanspreekpunten binnen de vereniging. Indien mogelijk, worden de buddy's aan elkaar gekoppeld op basis van interesses of woonplaats. Ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van vorige buddy's? Lees ze hieronder!

Ik heb mij aan het begin van jaar 22/23 opgegeven als buddy. Ik ben al 5 jaar lid bij U-turn en weet dus inmiddels wel redelijk hoe alles bij U-turn werkt. Prima idee om mijn kennis in te zetten om nieuwe leden extra goed te betrekken bij de club dacht ik zo. Ik kreeg 2 buddy’s toebedeeld. Het bleek dat mijn twee buddy’s elkaar al kenden. Het leek mij daarom ideaal om direct een datum te prikken voor een keer met z’n drieën eten vooraf aan de training. Helaas konden onze agenda’s het niet met elkaar eens worden dus ik heb uiteindelijk met beide apart afgesproken. Daarna heb ik in de gaten gehouden of mijn buddy’s veel naar training kwamen en heb ik geprobeerd hen enthousiast te houden voor zowel trainingen als activiteiten wanneer dat nodig was.
Het eten samen was heel leuk! want dan kon je elkaar op een relaxte manier beter leren kennen :)
Het hebben van een buddy bij U-turn had vele voordelen vond ik, zo had ik gelijk contact met oudere leden door samen te gaan eten voor een training en ook iemand te hebben die makkelijk mijn vragen over de vereniging kon beantwoorden. Ik vond het ook fijn dat bij de eerste activiteiten van U-turn waarbij ik nog niet veel mensen kende, ik werd meegenomen door mijn buddy om iedereen te leren kennen.
Het buddyschap is wat je ervan maakt; het was leuk om eens met mijn buddy af te spreken om te eten en wat meer te weten te komen over elkaar. Wel zie ik het als springplankje naar de vereniging en zoals een springplankje hoef je er niet per se tien keer op te springen als je al met een of twee sprongen af kan; oftewel, als er organisch een connectie met de vereniging groeit van het nieuwe lid is het prima om als buddy wat meer op de achtergrond te treden. Wel is het goed om als het nodig is wel initiatief te tonen.